Mestskí policajti chcú participovať na tvorbe nových legislatívnych podmienok

02.02.2007 Poprad

Poprad 2. februára (TASR) - Prezídium Združenia náčelníkov obecných a mestských polícií Slovenska (ZNOMPS) bude aktívne participovať na tvorbe nových legisla...
Poprad 2. februára (TASR) - Prezídium Združenia náčelníkov obecných a mestských polícií Slovenska (ZNOMPS) bude aktívne participovať na tvorbe nových legislatívnych podmienok pre ich činnosť. Zaväzuje ho k tomu uznesenie V. riadneho Snemu ZNOMPS, ktorý sa konal v Poprade.

Spolupracovať pritom bude so Združením miest a obcí Slovenska, Úniou miest Slovenska a kompetentnými predstaviteľmi Prezídia PZ SR.
Účastníci snemu požadujú, aby novelizovaný zákon o obecnej polícii obsahoval efektívnejšie legislatívne prostriedky ako súčasne platný, aby napĺňal potreby a požiadavky obyvateľov miest a obcí v oblastiach verejného poriadku, bezpečnosti, ochrany života, zdravia a majetku.
Navrhujú využiť všetky dostupné legislatívne možnosti na zlepšenie súčasnej bezpečnostnej situácie a verejného poriadku v obciach a mestách aj v spolupráci s Policajným zborom SR.
Snem vyzval všetkých členov, aby sa zapojili do procesu tvorby zákona o obecnej polícii v rámci svojich možností a vplyvu prostredníctvom primátorov a starostov. Súčasne zaviazal prezídium pripraviť doplnok stanov podľa aktuálnych potrieb. O záveroch snemu informoval TASR prezident združenia Ľubomír Marjovič.
 

Vyberte región

mark